Microsoft Power BI is een interactieve tool voor het visualiseren van data, ontwikkeld en uitgegeven door het Amerikaanse softwarebedrijf Microsoft.

Het doel is om business intelligent beschikbaar te maken voor de eindgebruiker. Met Microsoft Power BI kunnen verschillende soorten data gecombineerd worden, om in een visueel dashboard managementinformatie weer te geven.

Power BI ontketen de kracht van gegevens

Je bedrijf genereert grote hoeveelheden gegevens, zoals klantgegevens en gegevens over de werkwijze van je team. Deze gegevens bevatten waardevolle inzichten waarmee je je bedrijf kunt transformeren en je winst kunt maximaliseren.

Met Power BI van Microsoft  kun je deze gegevens analyseren. Vervolgens kun je de resultaten hiervan visualiseren in overtuigende presentaties en verzorgde beeldbestanden die je kunt delen met je team. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.

De mogelijkheden van één database

Resultaten verzamelen in 15seconden of minder

Om Power BI te kunnen gebruiken, heb je slechts één set gegevens nodig. Selecteer de gegevensset die je wil analyseren in het gedeelte Gegevensset linker deelvenster. Kies Snelle inzichten in het optiemenu. Na maximaal 15 seconden zijn je inzichten gereed. Klik op Inzichten weergeven.

Hierna heb je een paar optie:

  • Visualisaties vastmaken aan een dashboard.
  • Filteren op aanvullende inzichten.

Vragenstellen om inzichten te verzamelen

Power BI is voorzien van een krachtige taalherkenningsengine die rapporten en visualisaties genereert op basis van de vragen die je stelt.

  • Begin bij het dashboard van de gegevensset die je wil analyseren.
  • Voer een vraag in met een natuurlijke formulering (bijv. “Wat is onze omzet in 2016?”).

Op basis van je vraag wordt een aantal termen gesuggereerd.

  • Klik op een term om de resultaten en de bijbehorende visualisatie te bekijken.
  • Maak de visualisatie vast aan het dashboard door het speld pictogram naar het invoervak voor vragen te selecteren.

Inzichten verzamelen in een dashboard

Je kunt met één vastgemaakte visualisatie al een dashboard maken. Nadat je een dashboard hebt samengesteld met meerdere inzichten over een bepaalde gegevensset, kun je de indeling ervan aanpassen.

  • Pas de grootte van een tegel aan door de selectie naar binnen of buiten te slepen.
  • Verplaatst een tegel door erop te klikken en de tegel naar de gewenste locatie op je dashboard te slepen.
  • Wijzig de titel of ondertitel door de tegel aan te wijzen, op het potloodpictogram te klikken en de tegeldetails te openen.

Ik kan in opdracht van U wensen een dashboard ontwikkelen om zo uw bedrijfsgegevens te visualiseren zodat u een extra tool heeft om deze te analyseren.